עוגת גבינה גבוהה קלאסית
Roladin_00059
מצרכים:

בסיס העוגה – סבלה שקדים :

(כמות הבצק מספיקה לשתי עוגות קוטר 24)

1/3 כוס ( 75 גרם) סוכר

130 גרם חמאה רכה

1.5 כוס + 1 כף (200 גרם )קמח

50 גרם שקדים מולבנים טחונים

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה M

 

תערובת הגבינה:

500 גרם גבינת שמנת גד

 300 גרם גבינה לבנה 9%

250  גרם שמנת של פעם

1/3 כוס  ( 40 גרם) קורנפלור

1/3 כוס  ( 40 גרם) קמח

1 מקל וניל

4 חלמונים   M

3/4 כוס ( 150 גרם ) סוכר

4 חלבונים M

 

3 כפות ( 40 גרם) סוכר



אופן ההכנה:

סבלה שקדים:

מחממים את התנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר  עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את  הביצה והווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח , והשקדים, עד לקבלת בצק.

מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית בקוטר 24. אופים כ-15 דקות . מוציאים ומצננים.

עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום כך שתהיה אטומה לכניסת נוזלים ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר.

משמנים את התבנית ב-2 כפות חמאה רכה בצורה יסודית.

 

תערובת הגבינה:

בקערה מערבבים את הגבינות  עם הקמח , הקורנפלור, מקל הווניל, 150 גרם סוכר והחלמונים עד לקבלת תערובת במרקם חלק.

בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים עם 40 גרם הסוכר עד לקצף יציב.

מוסיפים את קציפת החלבונים לתערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה במרקמה.

יוצקים את התערובת מעל הבצק הפריך.

בתבנית הגדולה יותר משתמשים כביי מארי וממלאים במים רותחים עד כשליש מגובה העוגה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות לכ-10  דקות או לקבלת צבע ענברי עמוק. מורידים את חום התנור ל 150 ואופים עוד כ-35 דקות.

מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.

מעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות.

מומלץ לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.