בבקת ריקוטה וחמוציות
מצרכים:

לבצק בריוש

חמאה חתוכה לקוביות

220 גר'

קמח

460 גר'

סוכר

70 גר'

חלב

15 גר'

שמרים לחים

35 גר'

מלח דק

5 גר'

ביצים M

            4 

 

למילוי ריקוטה

סוכר

70 גר'

גבינה 9%

200 גר'

גבינת ריקוטה

300 ג'ר

שמנת חמוצה

175 גר'

אינסטנט פודינג וניל

55 גר'

מקל וניל

 

 

 חמוציות                               60 גר'



אופן ההכנה:

הכנת הבצק-

·      מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים את הקמח.

·      בקערה טורפים ביצים, מלח וסוכר . מוסיפים לקמח ומתחילים בפעולת הלישה 8 דק' במהירות איטית ו-3 דק' במהירות בינונית.

·      מיד לאחר מכן, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק.

·      משאירים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד לשעה, או עד אשר מכפיל הבצק את נפחו. פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מעבדים את הבצק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת(.

 

הכנת המילוי –

·      בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי ( למעט החמוציות) עד שמתקבל מרקם חלק.

 

הרכבת העוגה-

·      מרדדים את בצק הבריוש על משטח מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ.

·      מורחים את מילוי הריקוטה על הבצק בשכבה אחידה.

·      מפזרים חמוציות ומגלגלים לגליל הדוק.

·      חותכים את הגליל ל- 14 שבלולים שויים בעוביים, ומדרים בתבנית בבקה משומנת ( 7 בכל תבנית ) כשהם שעונים אחד על השני.

·      מתפיחים במשך שעתיים על שהעוגה מכפילה את נפחה

 

·      מורחים ביצה. אופים כ- 30 דק' בטמפ' של 170 מעלות.