עוגת גבינה אפויה קלאסית של רולדין
מצרכים:

בסיס העוגה  (בצק פריך):

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

200 גרם חמאה

300 גרם קמח (2 כוסות)

1 ביצה

1 טיפה תמצית וניל

1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

העוגה (תערובת הגבינה):

135 גרם סוכר (2/3 כוס)

40 גרם קורנפלור(1/3 כוס)

200 גרם גבינה לבנה 9%

300 גרם שמנת חמוצה

200 גרם גבינת שמנת 30%

2 ביצים

 

חצי מקל וניל



אופן ההכנה:

בסיס העוגה – (בצק פריך):

  • מערבלים במערבל  עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
  • מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית.
  • אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, מוציאים ומצננים.

העוגה (תערובת הגבינה):

 

  • מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
  • מאטים את המהירות ומכניסים קורנפלור
  • חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה ,להוסיף את תוכן מקל הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , מנמיכים ל-170 מעלות , אופים 25 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.