מתכון אוזן המן - פרג
מצרכים:

אזני המן רולדין  מבצק פריך חמאה במילוי פרג

 

30 יחידות

מרכיבי הבצק

200 גרם סוכר

1 ביצה גדולה

400 גרם חמאה רכה

600 גרם קמח

גרגרי וניל ממקל וניל אחד (או 2 טיפת תמצית וניל איכותית)

 

מרכיבי מילוי פרג

140 גרם פרג טחון (1 + 1/2 כוס

140 גרם סוכר (1 +1/2 כוס)

140 מ"ל מים (3/4 כוס)

90 גרם פירורי ביסקוויט כהה טחונים היטב (1 כוס/ 12 ביסקוויטים)

טיפה אחת של  מיץ לימון

גרגרי וניל ממקל וניל אחד (או 2 טיפת תמצית וניל איכותית)

 

1/4 כפית דבש



אופן ההכנה:

המילוי: 

  • מחממים את המים, גרגרי הוניל והסוכר עד לנקודת רתיחה ומכבים את האש.
  • מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב
  • מעבירים למקרר למשך שעתיים

הבצק:

 

  • מערבבים את  החמאה, גרגרי הווניל  והסוכר, מוסיפים ביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות עד שנוצר בצק. משהים במקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
  • אופים במשך 18-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.