מתכון אוזן המן - תמרים מסאלה
מצרכים:

אזני המן רולדין  מבצק פריך חמאה במילוי תמרים מסאלה

 

30 יחידות

מרכיבי הבצק

200 גרם סוכר

1 ביצה גדולה

400 גרם חמאה רכה

600 גרם קמח

גרגרי וניל ממקל וניל אחד (או 2 טיפת תמצית וניל איכותית)

 

מרכיבי המילוי תמרים מסאלה

100 גרם ממרח תמרים

250 תמרים מגולענים

 

1 כפית תערובת תבלינים הודית (מסאלה)



אופן ההכנה:

המילוי: 

  • מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד ומניחים בצד.

הבצק:

 

  • מערבבים את  החמאה, גרגרי הווניל  והסוכר, מוסיפים ביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות עד שנוצר בצק. משהים במקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
  • אופים במשך 18-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.