מתכון אוזן המן - דאבל שוקולד
מצרכים:

אזני המן רולדין  מבצק פריך חמאה במילוי דאבל  שוקולד

30 יחידות

מרכיבי הבצק 200 גרם סוכר 1 ביצה גדולה 400 גרם חמאה רכה 600 גרם קמח גרגרי וניל ממקל וניל אחד (או 2 טיפת תמצית וניל איכותית) מרכיבי המילוי שוקולד ושבבי שוקולד 120 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו 100 מי"ל שמנת מתוקה 25 גר' חמאה 2 חלמונים 30 גר' שבבי שוקולד (שוקולד צ'יפס)



אופן ההכנה:

המילוי: 

  • מחממים את השמנת והחמאה עד לנקודת רתיחה.
  • יוצקים מעל השוקולד המריר, מערבבים עד להמסה מלאה ומקררים.
  • מוסיפים את החלמונים ושבבי השוקולד ומערבבים.

הבצק:

 

  • מערבבים את  החמאה, גרגרי הווניל  והסוכר, מוסיפים ביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות עד שנוצר בצק. משהים במקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
  • אופים במשך 18-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.