מתכון לסברינות רולדין
3
מצרכים:

       תבנית סיליקון אישיות משומנות בחמאה מומסת

הבצק:

250 גר' קמח (1 + 3/4 כוסות קמח)

1 כף סוכר

80 מ"ל חלב (1/3 כוס)

3 ביצים (מס' 3)

25 גר' שמרים

1/2 כפית שטוחה של מלח

 

הסירופ:

600 גר' סוכר (3 כוסות)

1 + 1/2 ליטר מים

1 מקל וניל חצוי לאורכו

קליפות מתפוז אחד מגורדות עם קולפן

1/2 כוס רום לבן

 

ציפוי פטל אדום  (אופציונאלי)

500 גר' מחית פטל

250 גר' סוכר (1+ 1/4 כוס)

15 גר' פקטין (מייצב – ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה)

1/2 לימון סחוט

 

קרם קצפת:

500 מ"ל שמנת מתוקה

50 גר' אבקת סוכר (כ-1/3 כוס)

20 גר' פודינג וניל  (2 כפות גדושות

 

קישוט:

 

פירות יער טריים/דובדבני אמרנה או תותים טריים



אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

·         להמיס את השמרים בחלב פושר (שחומם טיפה במקרו-גל) תוך כדי ערבוב

·         להוסיף קמח, סוכר וביצים ולערבב כ-2 דקות במהירות איטית במיקסר עם בוחש גיטרה.

·         להוסיף את החמאה והמלח ולערבב 3 דק במהירות בינונית

·         מכסים ומניחים בצד כ-חצי שעה, על מנת שהתערובת תכפיל את עצמה

·         לאחר שהבצק תפח, מערבבים שוב במיקסר  2-3 סיבובים, על מנת להוריד את הנפח.

·         משמנים את תבניות הסיליקון בחמאה מומסת  ומזלפים פנימה את הבצק, עד לגובה תבנית הסיליקון (אפילו טיפה פחות)

·         מניחים בצד כחצי שעה לצורך הכפלת הנפח (ללא כיסוי)

·         מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25 דק', עד לקבלת צבע שחום

·         מוציאים ומצננים

·         חותכים פרוסה דקה מחלקה העליון (הרחב) של הסברינה ומניחים בצד

 

הסירופ:

·         מרתיחים את כל החומרים יחד בסיר גדול, למעט הרום

·         לאחר רתיחה להנמיך לאש הקטנה ביותר ומוסיפים את הרום.

·         תוך כדי מכניסים פנימה את הסברינות, כשהצד החתוך כלפי מעלה

·         לאחר 2 דק' הופכים את הסברינות לדקה נוספת, מוציאים ומניחים בתבנית עמוקה.

·         מעביר למקרר למשך 3 שעות.

 

ציפוי פטל אדום – אופציונאלי:

·         מערבבים את הסוכר עם הפקטין

·         מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מרתיחים ומצננים לטמפרטורת החדר.

·         מעבירים את הסברינות למשטח עם רשת ויוצקים באמצעות מצקת  התערובות מעל הסברינות עד לכיסוי מלא

·         מכניסים למקרר לשעה נוספת

 

קרם קצפת:

·         מקציפים את כל המרכיבים יחד לקצפת יציבה

·         מזלפים מעל הסברינות באמצעות שק זילוף וצנתר משונן בקוטר 15 מ"מ .

 

קישוט:

 

·         מקשטים עם דובדבנים, פירות יער או תותים טריים