מתכון עוגת קרפ אלפחורס ללא אפייה
picweb
מצרכים:

קרפים (כ-20 קרפים – תבנית 18 סמ')

270 גר' קמח לבן

50 גר' סוכר

4 ביצים

420 גר' חלב

185 גר' שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

כף שמן קנולה

קורט מלח

אופן הכנה:

לערבב ביצים, חלב, שמנת, תמצית וניל ושמן. להוסיף קמח ולערבב היטב. לסנן את התערובת ולתת למסה לנוח למשך 20 דק'. לשמן מחבת בעזרת נייר סופג, לצקת חצי מצקת מהבלילה לתוך המחבת, להניע את המחבת עד כיסוי השטח במסה, להפוך לאחר כשתי דקות, לטגן למשך דקה נוספת ולהסיר מהמחבת.

להמשיך בפעולה עד גמר הבלילה.

קרם שמנת

500 גר' שמנת מתוקה

40 גר' אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג

חצי כפית תמצית וניל גרגירים איכותית

אופן הכנה:

להקציף לקרם יציב את כל החומרים יחד.

מצרכים נוספים הנחוצים להרכבת העוגה:

50 גר' קוקוס קלוי

150 גר' ריבת חלב

30 גר' שוקולד מריר מומס עם כפית שמן

ציפוי (גנאש שוקולד):

150 גר' שמנת

150 גר' שוקולד מריר

20 גר' סירופ תירס

להרתיח שמנת וסירופ תירס, לצקת על השוקולד ולערבב עד המסה

הרכבת העוגה:

לקרוץ 8 עלי קרפ בקוטר התבנית, למרוח על העלה הראשון מתערובת השוקולד ושמן, לקרר ולהפוך לתוך התבנית כשהשוקולד נמצא בתחתית התבנית. לחמם את ריבת החלב במיקרו עד ריכוך, למרוח שכבה דקה של ריבת חלב ומעליה לפזר מעט קוקוס קלוי ומעליו קרם שמנת, להניח על נוסף ולחזור על הפעולה עד עלה הקרפ האחרון. למרוח שכבת קצפת על העלה העליון ולהחליק. להניח במקפיא למשך שעתיים לפני ציפוי. להניח מעל רשת לצקת את גנאש שוקולד. לקשט בקוקוס קלוי.



אופן ההכנה:

pickrep