מתכון לעוגת דבש בתבליני מסאלה
IMG_0211_resize
מצרכים:

1/3 כוס דבש (135 גר')

2/3 כוס סוכר (135 גר)

3/4 כוס + 1 כף מים (200 גר')

1/3 כוס ריבת תות (100 גר')

1/2 כוס שמן (100 גר')

2 ביצים קטנות

2 כפיות סודה לשתיה (6 גר)

שקית אבקת אפיה (10 גר)

2 כוסות קמח (270 גר')

1 כפית קינמון

1 כפית תבלין צ'אי מסאלה

1 כוס אגוזי מלך גרוסים

1/2 כוס צימוקים



אופן ההכנה:

סירופ סוכר:

מחממים 1/4 כוס סוכר + 1/4 כוס מים על אש בינונית

עד לנקודת רתיחה

 

העוגה:

  • מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הדבש, סוכר, מים, ריבה ושמן וביצים ומערבלים 3 דקות במהירות בינונית.
  • מוסיפים סודה לשתיה, אבקת אפיה, קמח, קינמון ותבלין הצ'אי ומערבלים 3 דק' נוספות.
  • יוצקים ל-2 התבניות עד לחצי מהגובה. מפזרים מעל את הצימוקים וחצי מכמות אגוזי המלך. יוצקים את המסה הנותרת ומפזרים מעל את שארית האגוזים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ-40 דק, או עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא עם מעט פרורים לחים.
  • מוציאים ויוצקים מעל העוגה החמה את סירופ הסוכר שהוכן מראש, מצננים ומגישים.