סופלה שוקולד בציפוי שוקולד מנטה
CAKE1
מצרכים:

סופלה:

8 תבניות סיליקון אישיות או נייר למאפינס קוטר 8

300 גרם שוקולד מריר בלגי,  60%   אחוז מוצקי קקאו

300 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם קמח (1 כוס)

6 חלמונים
5 ביצים   

ציפוי שוקולד מנטה חם:

200 גרם שוקולד מריר בלגי, 70%   אחוז מוצקי קקאו

400  מ"ל שמנת מתוקה

1/3 כוס  מונין מנטה או ליקר מנטה

צרור עלי נענע



אופן ההכנה:

הסופלה:

  • מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • ממיסים מעל בן מארי*  את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה.
  • מעבירים למערבל מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבלים.
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים כחצי דקה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מנפים את הקמח, מוסיפים ומערבלים כחצי דקה נוספת.
  • יוצקים לתבניות אישיות או לנייר מאפינס ואופים כ-8 דקות.

ציפוי שוקולד מנטה חם:

  • שוטפים את עלי הנענע ומרתיחים עם השמנת המתוקה.
  • מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
  • מסננים את השמנת מעלי הנענע ומביאים שוב לרתיחה.
  • שופכים מעל השוקולד המריר, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
  • מוסיפים את הליקר מונין מנטה, מערבבים ויוצקים מעל הסופלה החם ולצידו .

 

* בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף, שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.