קיש ברוקולי וגבינות
o____a_____o______A____o_____O____o____O____a____a_____
מצרכים:

תבנית עגולה בקוטר 21 סמ', וגובה 3 סמ'

הבצק:

280 גרם קמח

160 גרם חמאה

1 ביצה

1 כף מים

1 קורט מלח

 

מילוי:

150 גרם ברוקולי קפוא שהופשר במים חמים (ניתן להכין עם 150 גרם תרד שטוגן במקום הברוקולי)

6 עגבניות שרי

25 גרם בצל מטוגן

30 גרם גבינה בולגרית

 

רוטב רויאל:

23 גרם קמח

130 גרם חלב

200 גרם שמנת מתוקה 42%

1 כף קוטג'

2 ביצים

1 קורט פלפל שחור

1 קורט מלח

1 קורט אגוז מוסקט

2 שיני שום מרוסקים



אופן ההכנה:
  • מערבלים במערבל מזון את החמאה והמלח, מוסיפים בהדרגה את הביצה, המים ולבסוף את הקמח
  • מערבלים כ-4 דקות במהירות נמוכה ומעבירים למהירות בינונית ל-4 דקות נוספות.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל – 4שעות
  • מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר 27 סמ'
  • מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס התבנית וצידיה
  • מפזרים מעל את כל מרכיבי המילוי באופן שווה (ברוקולי, בצל, עגבניות שרי וגבינה בולגרית)

 רוטב רויאל:

  • מערבלים את כל החומרים, למעט הקמח,  במערבל מזון במהירות איטית
  • מוסיפים  בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שופכים מעל הקיש עד לקצה התבנית

 אפייה

  • מכניסים לתנור, שחומם מראש ל-150 מעלות, ל 50 דק.
  • מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.