פאי פירות יבשים
Rolandin_tubishvat_3
מצרכים:

בצק פריך

קמח – 90 גר

חמאה – 60 גר

ביצים – 1/4 ביצה (10 גר)

אבקת סוכר – 30 גר

תמצית לימון – 1 טיפה

תמצית וניל – 1 טיפה

 

קרם שקדים

חמאה – 25 גר

ביצה – 1/3 ביצה (15 גר)

אבקת סוכר – 20 גר

תמצית שקדים – 1 טיפה

שקדים מולבנים טחונים – 30 גר

ליקר אמרטו – 5 טיפות

 

תערובת פירות יבשים

סוכר – 45 גר

חמאה -  45 גר

דבש  - 45 גר

אגוזי מלך שלמים – 20 גר

שקדים שלמים – 20 גר

פקאנים קלופים – 20 גר

אגוזי לוז – 15 גר

תאנים מיובשות – 15 גר

חמוציות – 20 גר

משמשים מיובשים – 20 גר

פיסטוקים גרוסים – 10 גר



אופן ההכנה:

בצק פריך:

  • מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים
  • מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח.
  • מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים)
  • מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים  ומהדקים היטב בצדדים.
  • מניחים מעל נייר אפיה או נייר כסף, ומפזרים מעל שעועית בגובה של 3/4 תבנית.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 10 דק' ומוציאים.
  • מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

 הכנת קרם שקדים:

  • מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  • מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מזלפים מעל הבדק הפריך (לאחר שצונן כשעה וחצי) בצורה אחידה ושווה
  • מעבירים לתנור שחומם ל- 170 מעלות לכ-15 דקות .
  • מוציאים ומצננים כ- שעה וחצי

 הכנת תערובת פירות יבשים:

  • קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז בתנור שחומם ל 170 מעלות כ-10 דקות ומניחים בצד.
  • מחממים בסיר סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה ולכבות את האש (יש להימנע מבישול יתר).
  • מוסיפים את כל מרכיבי תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.
  • שופכים מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.
  • מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי, ומוציאים