חטיפי בריאות גרנולה
IMG_4721
מצרכים:

2+1/3 כוסות שיבולת שועל (165 גר)

5 כוסות פצפוצי אורז (140 גר')

1/2 כוס שקדים גרוסים גס (45 גר')

1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים גס (45 גר)

1/2 כוס אגוזי לוז גרוסים גס (45 גר')

1/3 כוס חמוציות (60 גר')

3/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים (100 גר')

140 גר' חמאה

75 גר' סילאן (4 כפות)

180 גר' סוכר (3/4 כוס + 2 כפות)



אופן ההכנה:

 

·         מערבבים את כל החומרים למעט החמאה, הסילו והסוכר ומניחים בצד.

·         מחממים בסיר את החמאה, הסילאן והסוכר, תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה, שופכים מעל החומרים היבשים ומערבבים.

·         משטחים על תבנית בגודל 25 סמ על 25 סמ מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב בעזרת כפות הידיים.

·         אופים ב 180 מעלות כחצי שעה או עד שמתקבל גוון זהוב כהה.

·         מצננים וחותכים לקוביות