בראוניס בציפוי שוקולד תפוז
COOKIES5
מצרכים:

תבנית אלומיניום מלבנית  בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ משומנת בספריי שמן

250 גרם סוכר (1 כוס + 3 כפות)

80 גרם קמח (2/3 כוס)

200 גרם חמאה

4 ביצים מס' 1

5 גרם אבקת אפיה (1 כפית)

230 גרם שוקולד מריר -  70%  מוצקי קקאו

100  גרם אגוזי מלך שבורים גס (1 + 1/3 כוסות)



אופן ההכנה:

ממיסים מעל בן מארי* את השוקולד, החמאה והסוכר עד להמסה מלאה.

מעבירים למערבל מזון, מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים.

מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלח.

ואופים למשך 25 דקות בתנור שחומם ל 170 מעלות.

מצננים כשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת.

ציפוי גנאש שוקולד תפוז:

גנאש שוקולד תפוז:

80 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות ליקר גרנד מרינייה

100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

1 כפית גרדת תפוז

 

מרתיחים את השמנת עם גרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד וממתינים כשתי דקות.

מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את הליקר,מצננים ומצפים את הבראוניס (לאחר שהתקררו)

מעבירים למקרר למשך שעה, חותכים ומגישים בטמפרטורת החדר.

  

* בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.